Számos különféle kozmetikum érhető el az üzletek kínálatában, melyek a hatékony tisztítás szolgálatában állnak, ám egyre többen választják ezek helyett a szappan alapanyagokat, és készítik el maguk, amire szükségük van. A saját készítésű kozmetikumoknak rengeteg előnye van, azonban azok számára, akik még csak ismerkednek ezzel a lehetőséggel, elsőre talán bonyolultnak tűnhet a folyamat.

Az alapvető szappan alapanyagok között szerepel a desztillált víz, nátronlúg, a zsírok és olajok, továbbá az ízlés szerint használt színezékek és illatolajok. De hogyan érdemes belevágni, és mire érdemes figyelni a szappan alapanyagok kiválasztásánál?

•    Első lépésként el kell dönteni, hogy pontosan mit várunk a kozmetikumtól, és ez alapján célszerű összeválogatni a szappan alapanyagokat.
•    Meg kell vizsgálni, hogy a kiválasztott anyagok kompatibilisek-e egymással, illetve fontos ellenőrizni azok oldékonyságát.
•    Szintén érdemes megvizsgálni a kiválasztott szappan alapanyagok bőrre gyakorolt hatásait, amire elsősorban a veszélyforrások kiszűrése miatt van szükség.
•    A hatóanyag nem minden, tanácsos ügyelni arra, hogy a színek és az illatok tekintetében is kiváló legyen a végeredmény.
•    Ma már a környezettudatosság is meghatározó a legtöbb ember számára, ezért érdemes utánajárni, hogy a szappan alapanyagok mennyire szolgálják a fenntartható fejlődést.
•    Végül, de nem utolsó sorban, ha nem vagyunk biztosak valamiben, javasolt tájékozódni a témában, felkeresni a gyártót, forgalmazót.

A gondos válogatás és az előkészületek az első néhány alkalommal több időt vehetnek igénybe, ám a tapasztalatoknak köszönhetően gyorsan kialakul a rutin. Úgy érzi, elérkezett az idő, hogy beszerezze a szappan alapanyagokat, és belevágjon?

Fedezze fel a Pipere Porta Bt. webáruházát, melyben mindent megtalálhat, amire szüksége lehet a házi szappankészítéshez! Látogasson el www.pipereporta.hu weboldalunkra, kérdéseit pedig tegye fel bátran munkatársainknak a +36-20-565-7265-ös telefonszámon vagy a pipereporta@gmail.com e-mail címen!