Nincs megelégedve a jelenlegi életével? Egyre többet foglalkozik az idő múlásával, és azzal, hogy már a középkorosztályhoz tartozik? Válságként él meg bizonyos helyzeteket, és nem találja a megoldásokat? Az életközepi válság egyre több embernél jelentkezik, amit megszüntethet szakember segítségével.

Az utóbbi években kitolódott a munkába állás és a párválasztás ideje is. A fiatalok többsége továbbtanul, és sokan csak később kezdenek el valamilyen munkahelyen dolgozni. A gazdasági helyzet változása miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy pályát módosítsanak, vagy olyan területen dolgozzanak, ami nem a legmegfelelőbb a számukra. Ez a probléma komoly nehézségeket, akár életközepi válságot is okozhat. Az egyedülállók az idő előrehaladtával egyre nehezebben találnak maguknak társat, ami miatt magányosnak érezhetik magukat. Az életközepi válság emiatt is könnyen kialakulhat. Sokan életük közepén veszik észre, hogy korábban rossz döntéseket hoztak, hogy „nem a saját életüket” élik, vagy valamit elmulasztottak, és ez komoly lelki válságot is jelenthet. A nyugodt családi körülmények között élők esetében is sokféle gond jelentkezhet, amelyek megviselik a családtagokat, és ezáltal megnehezítik a mindennapokat.

Ha Ön úgy érzi, hogy lelkileg nem kiegyensúlyozott, és szüksége van segítségre ahhoz, hogy újra harmonikus életet élhessen, a legjobb megoldás, ha szakember segítségét kéri. Az életközepi válság megszüntetéséhez a legjobb megoldás, ha pszichológushoz fordul. Sohasem késő változtatni, ha észleli ezt a problémát, tanácsos minél hamarabb szakembert felkeresni, aki foglalkozik a középkorúak életközepi válságával. Kérjen tanácsot a gondok leküzdéséhez annak érdekében, hogy ne jelentkezzenek további nehézségek, és ne alakuljanak ki betegségek! Az életközepi válság idején tapasztalhat szorongást, depressziót, hiányérzetet, rossz hangulatot, alvászavart, és más panaszokat. Ebben az időszakban sokan nyúlnak pótcselekvésekhez, szenvedélybetegekké válhatnak, rossz döntéseket hozhatnak, amelyekkel még súlyosabbá teszik a helyzetüket.

Ha Ön mindezeket szeretné megelőzni, akkor forduljon pszichológushoz, aki tapasztalt ebben a témában, és a beszélgetések során segít Önnek rávilágítani a probléma forrására! Tanácsaival és módszereivel támogatja az életközepi válság leküzdésében. Keresse bizalommal Sólyom-Tóth Tamás klinikai szakpszichológust a 06-30-6116477-es telefonszámon, vagy a solyomttamas@yahoo.com e-mail címen! Bármikor informálódhat a szolgáltatásáról a www.pszicho-menta.hu weboldalon, ahol részletesen olvashat az alkalmazott módszerekről is.