Szeretné az önismeretét fejleszteni? Szívesen megismerkedne a személyiség modellel annak érdekében, hogy bővítse az ismereteit? Az önmegismerés olyan lelki folyamat, amely során egyre többet megtudhat a személyiségéről, a képességeiről, a gondolatairól, amelyek befolyásolják a másokkal való találkozás megélését is.

Sokféle hatás éri az embert élete során. Mindenki születik valamilyen adottságokkal, amelyeket tovább fejleszthet, és különböző képességeket szerezhet. Gyermekkorban nagyon fontos, hogy a szülők megfelelő mintát adjanak, mert a kisgyermek példaként tekint rájuk, és feltétel nélkül elfogadja, amit tőlük kap. Ha a gyermeket valamilyen trauma éri, az befolyásolja a későbbi életét, és a megoldásban nagy segítséget nyújt az önismeret. A napi teendők mellett mindenkinek kevés ideje jut arra, hogy az önismerettel foglalkozzon, pedig ez nagyon fontos az egész élet során. Rengeteg könyvet lehet olvasni ebben a témában, és előadásokhoz is hozzáférhet az internet segítségével, de a személyiség modellről kevesebb helyen kap információt. A személyiség modellel kapcsolatos grafikonok, ábrák, és a különféle példák jelentős mértékben segítik a megértést. Aki ezzel a témával foglalkozik sokat tud Önnek segíteni a tudása bővítésében. Az önismeret kiemelt szerepet játszik a pályaválasztásban, a párválasztásban, az emberi kapcsolatokban, és a személyiségfejlődésben. Sok előnye származik abból, ha rászánja az idejét, és részletesebb információkat gyűjt ebben a témában. Az egyedfejlődés során minden egyes szakasznak megvannak a jellegzetességei, és a főbb jellemzői. Felnőttként is változtathatja a személyiségét, és ezáltal a kapcsolatrendszereit, az egész életét. Gyermekeinek a saját tapasztalataival rengeteget tud segíteni, útmutatást adhat, felhívhatja a figyelmüket a fejlődés fontosságára, és az önismeret szerepére. Annál kiegyensúlyozottabb életet tud élni, minél jobban ismeri önmagát, és a rendelkezésre álló lehetőségeket. A személyiség modell segítségével nagyobb rálátása lesz a folyamatokra, a változásokra, és a különböző jellemzőkre. Ez megkönnyítheti az Ön számára a környezetéhez való alkalmazkodást, az emberi kapcsolatainak javítását.

Ismerkedjen meg a személyiség modell dimenzióival! Sok mindent megtudhat az érzelmi folyamatokról, és arról is, miként függ össze a lelkiállapot a magatartással. Szabó Margit rengeteg hasznos információt oszt meg a személyiség modell dimenzióiról a www.szmszm.hu weboldalon, ha pedig szeretne vele konzultálni, keresse bizalommal a szabomargit4@gmail.com e-mail címen!