Szeretné az önismeretét bővíteni? Igyekszik az emberek magatartásának okairól minél többet tudni? Szabó Margit kéziratának segítségével megismerheti a személyiség modell különböző dimenzióit, érdemes az ábrák alapján informálódni.

Minden embernek kiegyensúlyozottabb az élete, ha megfelelő önismerettel és emberismerettel rendelkezik. Az oktatás során kevés információt kapnak a tanulók ezzel kapcsolatban, csak az tud a témában elmélyülni, aki az adott szakirányban képzi magát.

Emberi kapcsolatok sok területen alakulnak ki, a család, a munkahely, a különböző közösségek szintjén. Ha a családtagok jól ismerik egymást, akkor könnyebben együtt tudnak élni, nagyobb a megértés, és jobban tudják egymást segíteni. A munkatársi kapcsolatok konfliktusmentesebbek, ha alaposabb az emberismeret, ezáltal kellemesebb a munkavégzés, és jobb eredményeket lehet elérni.

A különböző viselkedésformák kialakulásának megvannak az okai, amelyek a leggyakrabban a gyermekkorba vezethetőek vissza. Szabó Margit kéziratában olvashat a személyiség modellről, aminek a témáján elgondolkodva tovább képezheti önmagát, és nagyobb megértésre juthat.

Óriási jelentősége van a szülők példamutatásának és magatartásának, mivel a gyermek ezt elfogadja, és utánozza. Az egyedfejlődés során kialakult és berögzült viselkedés olyan megszokottá válik, hogy sokszor az ember nem veszi észre a hibákat. Nagyon fontos az önképzés, a magatartásformák elemzése, mivel így többet megtudhat önmagáról és az embertársairól.

A személyiség modell is ebben segít. Szabó Margit kéziratában tömör összefoglalásokat talál, és ábrák teszik érthetőbbé az ismeretanyagot. Érdemes ezt az írást áttanulmányozni, mivel így bővítheti az ismereteit a személyiség modellel kapcsolatban.

Fejlessze az önismeretét, és tegye jobbá emberi kapcsolatait! Informálódjon a személyiség modell dimenzióiról Szabó Margit kéziratában, amit bármikor megtehet a www.szmszm.hu internetes oldalon! Felmerülő kérdéseit pedig tegye fel a szabomargit4@gmail.com e-mail címen!